Iva Hoth i Andre Le Blanc, »Biblija u stripu«

Dragi ljubitelji knjiga,

volite li kvizove? Ja da! Volim ih promatrati jednako kao što u njima volim i sudjelovati. Oduvijek me fascinirala količina znanja koju određeni ljudi posjeduju. Gledajući ih, znala sam se pitati odakle to dolazi. Gdje li su sve to naučili? Možda ste i sami o tome razmišljali. Nažalost, ja vam ne mogu odgovoriti na ta pitanja. Želite li saznati koja je najpopularnija kvizaška literatura, morat ćete o tome pitati nekog iskusnog kvizaša koji je već na više kvizova pokazao zavidno znanje i osvojio veliku količinu novaca.

Ni u našoj crkvi kvizovi nisu rijetka pojava. Neizostavni su dio svakoga novogodišnjeg programa, svakoga dječjeg kampa (jedva čekam ovogodišnji) te mnogih vjeronauka. Kao i u „pravim“ kvizovima, i u našim se izdvajaju pojedinci koji znaju odgovor gotovo na svako pitanje. Iako sam danas češće voditeljica ili promatračica kviza nego natjecateljica, dobro se sjećam „tajne“ uspjeha. Želite li znati u čemu se razlikuju najbolji biblijski kvizaši od ostalih natjecatelja? Reći ću vam. Djeca koja pokazuju najbolje poznavanje biblijskih imena i događaja barem su triput pročitala Bibliju u stripu. Kao djevojčica, i sama sam je pročitala barem desetak puta. Možda ste sad postali zabrinuti za djecu iz naše crkve. Bez brige, nije riječ o tome da nas nadobudni roditelji ili vjeroučitelji tjeraju čitati Bibliju u stripu do iznemoglosti da bismo zapamtili što više detalja iz biblijskih priča. Riječ je o tome da je ta knjiga svoj djeci jako zanimljiva. Sadrži gotovo tisuću stranica, ali zbog velikih slika i malo teksta, brzo se i lagano čita.

Knjigu, ili bolje rečeno, veliki strip, preporučam svoj djeci. Roditelji, potaknite svoje dijete na čitanje. Odlučite li kupiti tu knjigu ili ju pročitati, nećete požaliti. Biblija u stripu knjiga je s kojom ne možete pogriješiti. Nikad nisam čula da se nekome nije svidjela; a znate kako kažu – nedostatak kritike najbolja je preporuka.

 

Čitateljica

Komentari 0